BOTOX UYGULAMASI
Gençleşmeye Hazır Mısın?
BOTULINUM A TOKSIN UYGULAMASI
Botox uygulaması, yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları gidermede, aşırı terleme tedavisinde, diş sıkmaya bağlı olan çene ağrısı tedavisi ile migren ağrısının sıklığını ve şiddetini azaltmak için yapılır.

Kırışıklık gidermede BOTOX
Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan alın, göz çevresi ve kaş ortası kırışıklıkları botulinum a toksini ile geçici olarak yok edilebilmektedir. Bu kırışıklıklar mimik hareketleri ile ortaya çıkıyorsa tek başına botox etkili olurken, mimik hareketleri yapılmadan dahi kırışıklıklar varsa o zaman dolgu gibi ek işlemler gerekebilmektedir. Zamanında başlanmayan botox uygulamaları nedeniyle, kırışıklıklar daha çok derinleşip yerleşir ve ekstra uygulamalara ihtiyaç duyulmaya başlanır.
Botox Ne Kadar Süre Dayanır?
Botoxun etki süresi ortalama 3-4 aydır. Bu süre kişinin yaşına, ek hastalıklarına (guatr, bağ dokusu hastalığı), kullandığı ilaçlara , kas yapısına, sıcağa maruziyetine göre değişmektedir. 1,5 – 2 ayda kaslar yavaş yavaş kasılmaya başlar. 3-4 ayda tamamen eski haline döner.
Düzenli yapılması halinde kırışıklıklar derinleşmez ve yerleşmez. Botox bağımlılık yapmaz. Ancak botoxun verdiği parlaklık ve freşlik hissi hoşa gittiği için tekrar yaptırmak istenir. Yaptırmayınca eskisinden daha kötü durumda olunmaz. Botox hamilelik ve emzirme döneminde önerilmez.
Botox uygulandıktan 3 gün sonra etki yavaş yavaş başlar, 10 günde tam etki sağlanır, 7-15.gün arası hastayı kontrole çağırırız.


Botox Uygulama Süresi Nedir?
Uygulama süresi ortalama 10-15 dakikadır. İşlem öncesi bölge temizlenir, gerekirse lokal anestezik krem uygulanır, çok ince uçlu iğnelerle yüze ya da gerekli bölgeye enjeksiyon yapılır. Hafif düzeyde acı hissedilebilir.
Botox Uygulama Sonrası Dikkat Edilecekler
- Hamilelere ve emzirenlere botoks yapılmaz.
- İşlemden sonra 4 saat boyunca öne ve arkaya doğru eğilmek ve yatmak yasaktır.
- 24 saat alkol alınmamalıdır.
- 7 gün boyunca yüz üstü yatmak, hamam, sauna, sıcak duş, ovalamak, spor yapmak, yüz yogası yapmak, kaş aldırmak, bastırarak krem sürmek, saç boyatmak, saç kurutma buharı, yemek buharı yasaktır. Çünkü botoksu başka kasa kaydırıp asimetri yapabilir.
- Botoksun yapıldıktan sonra etkisi 3. günde yavaş yavaş başlar, 7- 10. günde etkisi belirginleşir.
- Hasta kontrolünü kesinlikle aksatmamalı, en geç 1 ay içinde gelmelidir.
1 ayı geçerse kontrol yapılamaz.
- Kişiye göre değişmekle beraber 1,5- 2 ayda kaslar yavaş yavaş çalışmaya başlar, mimikler yavaş yavaş başlar, 3-4 ayda da tamamen botoksun etkisi biter ve normal hale dönülür. Yani 4 ayda bir düzenli botoksun tekrarlanması önerilir.
- Botoksun etkisi bir gecede bitmez yavaş yavaş azalarak biter. Kan sulandırıcı, Aspirin, yeşil çay ve ağrı kesici içmek morarma riskini artırabilir ancak morarma geçicidir korkulacak bir şey yoktur. Baş ağrısı olursa parol tablet içilebilir.
- Botoksun süresini kısaltabilecek nedenler şunlardır: mimik kaslarınız çok kuvvetliyse, sürekli sıcak su ve buharla yıkanıyorsanız, çok güneşte kalıyorsanız, magnezyum hapı kullanıyorsanız, kas gevşetici kullanıyorsanız, ağır spor yapıyorsanız, buharlı cilt bakımı yaptırıyorsanız, sıcak ortamda çalışıyorsanız, yüz yogası yapıyorsanız, guatrınız varsa, 4 aydan sık aralıklarla botoks yaptırıyorsanız botoksunuz daha da erken bozulabilir.